Annons

Framtidens arkitektur är grön

I samband med att COP 15 pågår i Köpenhamn begav sig SP08 miljö och de amerikanska studenterna till Louisiana för att besöka utställningen ”Framtidens arkitektur är grön”. Idag följer ytterligare en rapport från eleverna, denna gång författad av Jakob Stenblom.

Våra lärare hade tidigare sett utställningen tillsammans med eleverna i årskurs 3 och blev väldigt imponerade. Det var därför med stora förhoppningar som vi klev på tåget och tog oss över sundet.
När vi väl klev in i den fantastiska byggnad som Louisiana är i ett arkitektiskt perspektiv så möttes vi av en guide som med stor skicklighet ledsagade oss runt.

Annons
 

Utställningen handlar om hur man med hjälp av arkitektur kan skapa klimatsmarta städer i framtiden. De mest återkommande inslaget under vår runda var att växtligheten är väldigt viktig. Om vi lyckas få in mer växtlighet i våra framtida husbyggen och även de gamla så kan vi minska växthuseffekten. Något som också fanns med på många av de olika modellerna vi fick se var solceller. De var framför allt ett väldigt viktigt inslag på den modell som visade en stad i mellanöstern som är under konstruktion. Denna stad ska inte släppa ut någon koldioxid alls och att höra guiden berätta om detta fick en verkligen att hoppas på framtiden. Utställningen motsvarade definitivt mina förväntningar och gav oss en bra möjlighet att förbättra kontakten med eleverna från USA.

Vi återkommer under veckan med bloggandet ifrån den stora klimatkonferensen.


Modell om hur städer kan byggas för att bli klimatsmarta. Fanns även exempel på hur man kan leva i symbios med djur i framtiden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser