Annons

1,25 miljarder i borgen för Landskronahem

Landskronahem har sedan 2004 en ramborgen hos kommunen på 1 155 miljoner kronor. Företaget utnyttjar snart hela detta belopp och med anledning av detta beslutade kommunfullmäktige på måndagen att ramborgen skulle höjas till 1 250 miljoner kronor.
Om detta var deltagarna i fullmäktige eniga.
Det fanns dock en fråga som diskuterades. Landskronahem hade begärt att den borgensavgift på 0,1% som tas ut på rambeloppet skulle lyftas från den utnyttjade krediten i stället. Socialdemokraterna och vänsterpartiet ansåg till och med att borgensavgiften skulle slopas helt.
– Pengarna som kommunen får in går till en massa annan verksamhet inom olika områden som kultur, vård, skola och annat. Det betyder att de som bor i Landskronahems fastigheter först betalar via skattsedeln och sedan även via hyran och det kan inte vara rättvist, säger Niklas Karlsson, oppositionsråd för socialdemokraterna.
Fullmäktigemötet gick dock på kommunstyrelsens linje efter votering, varefter socialdemokraterna och vänsterpartiet reserverade sig muntligt.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser