Annons

Estetklasser sprider ljus över Lucia

Varför kommer det ett katolskt helgon skridande genom det svenska protestantiska vintermörkret? Varför är det just här hon möter en andäktigt lyssnande publik? Varför här i Sverige, där få anser sig vara kristna, och ännu färre går i kyrkan? Dessa frågor kan förhoppningsvis besvaras när Landskrona Estetklass framför ”Lucia – ljus eller mörker” på teatern ikväll och imorgon.
– Det är en fantasifull föreställning om den historiska Lucia som berättar såväl om flickan som levde på 300-talet i den lilla staden Syracusa på Sicilien, som den Lucia som här uppe i det forntida Norden var ute och dansade med Lucifer (djävulen) på Lucianatten, säger Kulturskolerektorn Björn Larsson.
De femtiotalet medverkande ungdomarna berättar historien med hjälp av flera olika konstformer; teater, film, dans och musik.
Föreställningen innehåller några scener som kan verka skrämmande för de allra minsta som nog behöver någon att hålla i handen på sina ställen, avslutar Björn Larsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser