Annons

61-åring åtalas för mordbrand

En 61-årig man kommer på torsdag att ställas inför åtal misstänkt för mordbrand. Mannen misstänks för att ha orsakat en brand i sin lägenhet på Ringvägen den 10 november. SOS fick in larmet strax innan klockan 3 på morgonen. Enligt SOS fanns det först misstankar om att det befann sig personer i lägenheten men brandmännen som snabbt var på plats kunde konstatera att lägenheten var tom.

I samband med släckningsarbetet sågs 61-åringen, som tidigare är känd av polisen, på platsen där han berättade att det den eldhärjade bostaden tillhörde honom och att det var han själv som orsakat eldsvådan. Mannen greps klockan 03.10 och anhölls fem timmar senare och har suttit häktad sedan den 13 november. Inga personer kom till skada men ett flertal lägenheter rökskadades.

Annons
 

Eftersom branden anlades i ett flerfamiljshus rubriceras brottet som grov mordbrand. Mannen erkänner vårdslöshet men inte att branden skulle vara uppsåtlig.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser