Annons

Ångtåg gästspelar för en dag- Entusiast vill bevara bangården

Idag kan de som gillar tåg få en speciell upplevelse. Strax innan klockan 14 kommer nämligen ett ånglok med vagnar till Landskrona Centralstation, alltså den före detta stationen i centrum. Tåget kommer att köra fyra tur och returresor mellan Skeppsbrokajen och Infartens Köpecentrum.
– Vårt mål var att tåget skulle ta passagerarna ända ut till Överskottsbolaget men det går inte på grund av spåren. I stället kommer det att gå gratisbussar från Infarten och ut till ÖoB, säger Per Joppien, initiativtagare till det celebra tågbesöket.

Anledningen till Joppiens engagemang är flera.
Det finns planer bygga bostäder och kontor där dagens bangård ligger. Av flera anledningar vore detta olyckligt, bland annat för att det finns flera företag vilka nyttjar järnvägen för godstransporter. En del ser till och med möjlighet till ökade järnvägtransporter, säger Per Joppien.

Annons
 

Per har ensam tagit initiativ till fredagens händelse men han har uppbackning av ett flertal företag.
– Jag har samlat ihop 50 000 kronor från tio företag och ett flertal av dessa ligger utmed eller strax intill spåret. Det rör sig både om industri- som handelsföretag.

Förutom att Joppien tror att det kan skapas fler arbetstillfällen i Landskrona om man behåller bangården och utnyttjar den optimalt så är det också en miljöfråga vilket är ett hett ämne just nu.
– Att öka landtransporter på järnväg, ligger i linje med att minska utsläppen och något som man bör satsa på, avslutar Per Joppien.

TIDTABELL:
Ångtåget ankommer till Landskrona Centralstation 13.52
Avgångar från Skeppsbron: 14.45, 15.45, 16.45, 17.45
Avgång från Infartens Köpcentrum: 15.15, 16.15, 17.15, 18.15

Turerna är gratis
Av/påstigning från Skeppsbrokajen, Landskrona Centralstation
(gamla stationen) och Infartens köpcentrum.

Gratis buss till ÖoB/Jysk
(Med reservation för oförutsedda händelser)

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser