Annons

Bostadsbolag kartlägger åsikterUndrar om de boende på Väster vill ha invandrare till grannar

Landskrona stad har tillsammans med HSB och Landskronahem gått ut med en enkät till 500 slumpvis utvalda hushåll i västra Landskrona. Med denna vill man ha reda på hur de boende ser på stadsdelen och hur de ser på framtiden.
– Det skapar ett underlag för vår fortsatta planering av området, säger Kenneth Håkansson, vd för HSB Landskrona.

Hur många svar som kommit in till dags dato är inte Håkansson säker på men uppger att drygt 300 hushåll hade skickat in sina synpunkter förra veckan. Inom kort kommer man att sammanställa samtliga svar och presentera detta för allmänheten.

Annons
 

En påstående som väckt ett visst intresse är nummer 47 som lyder ”Jag tycker att det skulle vara trevlig att bo granne med en invandrarfamilj”.
– Det kanske kan tyckas märkligt men det är en frågeställning som ställts i andra städer också och därför inget unikt, säger Håkansson.

På frågan varför man tar upp just invandrare och inte andra grupper typ homosexuella, handikappade eller rökare svarar Kenneth Håkansson att det är just invandrare som debatteras i samhället idag.

Om svaret skulle visa att många inte vill bo granne med invandrare väntar ett tufft jobb för fastighetsägarna.
– Skulle så vara fallet så har vi mycket att arbeta med. Vårt mål är att Väster ska vara ett område med mångfald.

Göran Jingborg, vd för Landskronahem, har precis som Håkansson skrivit under det brev som följde med enkäten.
Hur vi än vänder och vrider på det så finns det spänningar under ytan. Men jag håller med Kenneth. Skulle svaret bli att många inte vill ha invandrare till grannar så står vi och staden inför stora utmaningar. Jag tror dock, att om de som fyllt i svaren tänkt till lite så är svaret självklart. Alla vill nog att alla ska ha någonstans att bo. Det här är egentligen en inte-fråga, säger Göran Jingborg

Då Landskrona Direkt undrade om man skulle vända på frågan om man genomförde samma undersökning på invandrartäta Öster svarar Kenneth Håkansson snabbt.
– Jag tycker att ni drar lite för höga växlar på detta. På Väster bor det relativt få invandrare. Kanske en utjämning med just Öster hade varit bra för stan, avslutar Kenneth Håkansson.

Förutom Kenneth Håkansson och Göran Jingborg är brevet som gått ut med enkäten underskrivet av stadsdirektör Peter Billquist.

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser