Annons

Klart att Svenska Hus köper halva PilåkernFoto: Poul W Lorenzen

Landskrona Direkt avslöjade redan i oktober att Svenska Hus skulle ta över halva Landskronahems bestånd av lägenheter i kvarteret Pilåkern och nu är affären klar. Överlåtelsen av de 228 lägenheterna sker den 16 december.
– Att det dragit ut på tiden hänger på att Pilåkern är ett stort kvarter och att det är Landskronahem som kommer att äga de fastigheter som förser samtliga lägenheter i kvarteret med vatten och värme, säger Jesper Månsson, vd för Svenska Hus Förvaltning AB.

Samtidigt säljer Svenska Hus fastigheterna Sten Sture 12 och Östra Roten till Landskronahem.
– Det är 80 lägenheter på adresserna Sturegatan 4 a-d, Järnvägsgatan 5, Norra Långgatan 23 samt Nygatan 12-14 som det rör sig om, förklarar Jesper Månsson.

Annons
 

Hur stor köpeskilling som Svenska Hus fått betala för Pilåkern, förutom den inkomst som ovanstående adresser ger vill inte Jesper Månsson avslöja. En mycket insatt källa till Direkten avslöjar dock att reavinsten för Landskronahem hamnar på cirka 70 miljoner kronor.

Detta är den andra ”bytesaffären” mellan de båda parterna. På hösten 2007 tog Svenska Hus över kvarteret Falken samtidigt som Landskronahem övertog Svenska Hus andelar i fastigheterna på Nyhamn samt 17 lägenheter i en fastighet på Norra Kyrkogränden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser