Annons

15 år med karnevalen i sommarVattenaktiviteter i Sockerbrukshamnen

Det blir karneval även nästa år och precis som de fyra senaste karnevalerna är det Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation (LISA) som står för arrangemanget med hjälp av Landskrona stad och karnevalsgeneralen Olle Larsson.
– Det blir sommarens absoluta höjdpunkt. Det är en lysande inkomstkälla för föreningslivet, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA.

Karnevalen kommer att äga rum den 15 till 17 juli men ännu är allt på planeringsstadiet.
– Vi har haft ett inledande möte där vi träffat sponsorer och andra inblandade. Det var mest för att informera att karnevalen blir av. Men den 13 januari är det kallat till stormöte och kommer vi att ha mer att berätta.

Annons
 

Karnevalsgeneralen Olle Larsson avslöjar dock redan nu ett par nyheter till nästa års evenemang.
– Att Ventrafiken nu flyttat öppnar upp stora möjligheter för oss. Vi kommer nu att kunna arrangera vattenaktiviteter nedanför stadshuset och det är något vi har i tankarna. Vi kommer också att titta närmare på Nyhamn, säger Olle Larsson.
– I slutet av januari åker jag så till Stockholm för att delta i en stor träff med diverse managers och artister och då kommer vi att lägga bud på några av sommarens höjdare. Men vilka det blir kommer vi att ta ställning till längre fram, säger Olle Larsson.

Restaurangtältet med uppträdande personal som tidigare varit så populärt har haft sjunkande intresse de senaste åren och detta har man nu lagt i malpåse.
– Det har inte funkat på slutet och därför har vi tänkt om. Min förhoppning är att vi i stället kan ha ett ungdomstält på samma plats. Det tror jag hade varit bra. Ungdomarna ska inte placeras i någon utkant utan vara med där det händer, avslutar Olle Larsson.

FAKTA KARNEVALEN:
2010 års karneval blir den femtonde i ordningen. Den första arrangerades av Bertil Hallengren och Peter Fridolf 1992. 10-års jubileet 2001 ställdes in eftersom kommunen inte ville öka bidraget och istället kallades nya lycksökare in från Uppsala till 2002. Trots en kanonsommar blev det ett nytt magplask med hela 800 000 kronor i underskott och Evenemang Uppsala gick i konkurs. Till landskronabornas stora förtret och sorg hamnade karnevalen i malpåse under åren 2003 och 2004 men 2005 var karnevalen tillbaka med LISA som arrangör och sedan dess har evenemanget visat positiva resultat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser