Annons

Dagens tomte: Connie Mantrell

Ordekvilibristen, den godhjärtade Connie Mantrell, där har ni dagens tomte. Lärarstudenten förgyller våra sidor med allahanda recensioner av såväl böcker som film. Hon slukar tegelstenar fortare än de flesta av oss hinner blädra igenom en kvällstidning. Engagemanget är stort i det lilla.

Familjen  är just hemkommen från Thailand, märkte ni av något av dramatiken och oroligheterna? 
– Bara indirekt. Det fanns en oro hos både de som skulle åka hem och de bofasta. Flera trodde att detta inte bara var en av många demonstrationer. När vi väl kom till flygplatsen hade ingen fått gå på planet när det var 10 minuter till take off. Lite orolig blev man allt. Samtidigt ska man ju veta vart man åkt. Det är kanske inte en av de mest öppna demokratierna på klotet och det innebär kanske att man ska fundera över eventuella risker. Vi hade turen att ha bokat direktflyg från Phuket och klarade oss därför.

Annons
 

Hur ledsen är du för att du missade julölstestet?
–  Den här frågan är riktigt spännande formulerad och jag måste  efter moget övervägande svara 36. Man ska betänka att det var det andra julölstestet som gick både näsa och gom förbi. Det celebra sällskapet jag gick miste om förstärker vid eftertanke känslan av tomhet och förlust så det får nog bli …38,5.
 
Vad vill du absolut inte ha i julklapp?
–  Här blev det marigt.  Om jag bortser från det uppenbara: -medlemskapet i en och annan fotbollsförening och där till hörande årskort- eller det räddaste jag är för -en schäferhund,  så får det nog bli Christer Sjögrens senaste.
 
Vad är det bästa på julbordet?
Det bästa på julbordet är riktigt gott. Tycker inte alla det?
 
Har du något speciellt på ditt julbord som inte är så vanligt?
– Ledsen, men serverar vare sig  inlagd guppy, get i curry eller nåt annat spännande. Fast jo, när jag tänker igenom handlelappen, …en potatissallad  med tjeckiskt ursprung står där faktiskt. Ganska uppskattad av den vuxnare delen av de glupska matfriska. Svärfars specialitet.

Bjussa på några sjyssta julrim?
Till vad? Inte så lätt att komma på.
Hmmm  kulturellt krångel… vissa vill ha rim som avslöjar innehållet andra vill ha det något  mera raffinerat.  Ett årskort till hjärteklubben nästa säsong köper ni självklart . Rimmet byggde jag visserligen förra julen men eftersom det fanns tomma stolar på läktaren då och då har ju inte alla använt det:

”Hjärta, smärta, glädje, sorg
Alla ägg i samma korg
Hopp och lycka
Mycket tycka
&
Älska inte Helsingborg”

Sen tar vi ett rim för Landskrona cd:n:
”Ingenting går upp emot
nåt runt med silverblänk
Hårt och mjukt på samma gång
i kärlek är det tänkt”

För en bok skulle denna passa…
”Korta dagar blir inte längre och långa tar ändå slut
men om du fått rätt kan faktiskt en dag kännas som en minut”

och så avslutar vi med en biobiljett:
”värdepapper av denna sort
tar dig kanske långt långt bort.
I tid i rum och ger nya tankar.
Din puls blir hög och hjärtat bankar
ögon kan rinna av gråt och av  skratt
men sitt inte bakom gubbe med hatt”

Fixar du ett anagram också?
– Naturellement! Vi tar ett par stycken.

sjukpeng rassla i salamisill – smaklig spis alla julenissar
ladda jordabalksugglorna nolla! – god jul alla glada landskronabor!
ät rune dejlig nu – nu är det jul igen
tjugoett hålor tyngt docent –  en god jul och ett gott nytt år

Avslutningsvis, Tror du på tomten?
– Jag tror på allt som är gott och plussitivt. Jag önskar att det fanns en tomte..eller nån annan superhjälte som kunde  se till att inga ungar nånsin  skulle behöva  fara illa  och som  garanterade alla människors lika värde.   En tjock skäggig farbror klädd i rött är kanske inte den troligaste kandidaten men hoppet är det sista som lämnar. Det vet varenda BoISare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser