Annons

Dagens tomte: Claes Jonsson

En skön och märkvärdig syn mötte oss under en av veckans lunchpromenader. En rödklädd Claes Jonsson tränade ivrigt med att springa upp och ner för stridsvagnshinderna vid halvmånen. Här är en kille, om än autodidakt som tränare, som kan komma med lite tips på hur man ska hålla midjemåttet i december?
– Sitt inte inne. Ut och rör på er. Det är viktigt att känna efter och att ha kul när man tränar.

Men trots allt, en del stillasittande lär det väl bli även för dig. Var tänker du fira jul?

– Morsan är i Spanien och hon vill att jag ska komma ner. Hon är jättemycket för att fira jul. Men sen har jag pågarna här i stan och jag vill naturligtvis umgås med dem. Vi får se var det blir?

Vad önskar du dig i julklapp och vad fick du senast?
– Jag önskar mig hälsa och gott humör men även att klimatmötet i Köpenhamn ska gå bra. Det spelar ju ingen roll om det är fred på jorden om vi inte kan andas. Det är lite svårt att minnas vad jag fick ifjol. Antagligen ett par strumpor från morsan. Kanske fick jag en gitarr och ett presentkort. Får jag önska ytterliggare något så hade det varit en segelbåt och en biljett till Rammstein på Malmö Arena.

Annons
 

Vad är viktigast på julbordet?
– Det är de vegetariska alternativen men även glöggen och lutfisken. Tomtegröten kanske trots allt kommer främst men det äter jag och andra sidan hela året.

Vi tackar Claes för pratstunden och han återupptar sitt träningspass på betongen från andra världskriget. Då vi åter fått upp promenadtempot hör vi honom ropa:
– Revbensspjäll!  De måste vi ha med på julbordet!

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser