Annons

Blomsterbutik rånad och utsatt för inbrott

Sandvångens blommor på Midhemsvägen rånades strax efter klockan 18 på onsdagskvällen. Butiksägaren höll som bäst på att plocka in blommorna för kvällen tillsammans med en kund när tre unga män dök upp. En av dessa rusade in i butiken och viftade med ett pistolliknande föremål och krävde att få pengar. Butiksägaren sade att det inte fanns några men då gick rånaren själv in bakom disken och tömde kassaapparaten på en okänd summa kontanter. Under rånet stod de två maskerade kumpanerna utanför och en av dessa ska också ha hållit i ett pistolliknande föremål.

Då rånaren som varit inne i butiken gick ut försöket en man stoppa honom. Mannen knuffades dock omkull och rånarna kunde springa från platsen.
– Enligt de första vittnesförhören så rör det sig om unga män i de yngre tonåren. De hade täckt sina ansikten med antingen rånarluvor eller huvor och halsdukar eller något liknande. Åt vilket håll rånarna försvann fick vi inte fram vid de första förhören, säger Roland Friberg på Landskronapolisen.
– Det enda vi har att gå på idag är signalementen men vi ska höra vittnena idag igen och då kanske vi kan få mer kött på benen.

Annons
 

Inbrott natten innan
Natten innan rånet utsattes butiken för ett inbrott. Någon hade då krossat en ruta, gått in i butiken, öppnat en av kylarna och stulit en vas med 34 röda rosor. Värdet på rosorna var 850 kronor.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser