Annons

Frivilligcentral kan bli verklighet nästa år

Röda Korset anordnade nyligen en kväll med temat ”Att arbeta som volontär”.
– Företrädare för många ideella föreningar var på plats för att diskutera med Landskronas kommunstyrelses ordförande Torkild Strandberg, meddelar Sayed Khatib.
– Värdet av allt det ideella arbetet som läggs ner är svårt att uppskatta, men Torkild Strandberg uttryckte sin uppskattning och menade att dessa arbetsinsatser kommer att vara behövda även i vårt framtida samhälle, berättar han.

Frågan om en Frivilligcentral togs upp, och också om vem som i så fall ska organisera detta.
– En sådan måste bedrivas av föreningslivet, men stöttas ekonomiskt av kommunen. Strandberg tog detta till sig i de fortsatta diskussionerna och integrationssamordnare Dragan Kosti fick tillsammans med folkhälsosamordnare Sandra Beledi i uppdrag att kalla föreningar i Landskrona till en hearing i frågan under februari, avslutar Sayed Khatib.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser