Annons

23-åring åtalas för dråpförsök Försökte köra på två poliser

En 23-årig landskronabo kommer att ställas inför rätta för dråpförsök alternativt försök till grov misshandel i ett fall, samt försök till grov misshandel i ett annat. Det var natten till den 5 augusti som polisen gjorde en nykterhetskontroll vid trafikplats Gunnesbo/Vallkära utanför Lund, som händelsen inträffade.
En polisman gjorde stopptecken till en bil som framfördes av den nu misstänkte men efter att först ha bromsat in, gasade han igen och försökte köra på polismannen som dock hann kasta sig åt sidan.
Därefter började polisen att jaga den misstänkte och i Furulund hann de ifatt honom. En annan polisman ska då ha gått ur bilen varefter 24-åringen rusade motorn för att köra på även honom men inte heller denna gång lyckades han. I stället kunde polisen gripa landskronabon som alltså nu ska ställas inför rätta. De båda poliserna har dessutom begärt skadestånd på 10 000 respektive 15 000 kronor för ärekränkning. Den misstänkte nekar till brott.
När rättegången äger rum är ännu inte fastslagit.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser