Annons

Ledande Sverigedemokrater dömda

Sverigedemokraternas ordförande i Landskrona, Stefan Olsson, och hans sambo Carina Herrstedt, partiets andre vice ordförande, dömdes för andra gången för förtal av politikern Fredrik Jönsson. Paret publicerade i november på sin blogg uppgifter om att Fredrik Jönsson, Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund, skulle ha varit våldsam vid ett tal som hölls av SD:s ungdomsförbunds Erik Almqvist i Malmö. Olsson och Herrstedt döms att betala 5 000 kronor i skadestånd för detta, de ska också bekosta Fredrik Jönssons rättegångskostnader samt införa domen i nätupplagan av Sverigedemokraternas tidning SD-kuriren. Paret fälldes för förtal av Jönsson första gången i april 2008.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser