Annons

Brist på kommun-kommunikationDet blir ingen staty på torget

Allt verkade klart för en förändring och nyrenovering av Saluhallstorget i Landskrona. Torget, som inte använts för torghandel sedan 1974, skulle fortsätta att fungera som parkeringsplats, men skulle också fräschas upp på flera sätt. Asfalten skulle bytas ut mot stenläggning av smågatsten, belysningen skulle förändras, det fanns planer på såväl en mindre servering som återupptagen torghandel och ett specialdesignat konstverk i form av ett solur skulle uppföras. Ombyggnaden beräknades kosta drygt fem miljoner kronor och skulle genomföras under två år med start 2010. En tjänsteman har sedan januari arbetat med projketet.

Men planerna skulle ändras; tekniska nämnden med ordförande Björn Persson (M) i spetsen tyckte att förvaltningens förslag blev för dyrt och ville hellre satsa pengar på cykelvägar. Enligt ordförande skulle förvaltningen också tidigare ha fått besked om att banta ner förslaget och återkomma, men något i kommunikationen fallerade och förvaltningen fortsatte arbetet enligt planerna.
– Det är bara att konstatera att hushållningskampanjen som införts gott oss förbi, säger Thomas Lehrecke, avdelningschef på tekniska förvaltningen.
– Det här får inte hända igen så därför har jag arbetat fram ett förslag på återkoppling mellan nämnd och förvaltning.

Annons
 

Förvaltningen har nu tagit fram ett nytt bantat förslag på ”ett tryggare och säkrare Saluhallstorg” till nämnden. Asfalten får ligga kvar, något konstverk blir det inte och kostnaderna stannar på en miljon i stället för fem.
Vi flyttar ut belysningen och klipper ner växtligheten. Arbetet blir inte heller ogjort om politikerna i framtiden vill göra ytterligare mer av ytan, poängterar Thomas Lehrecke.

Konstnären inte bitter
Höganäskonstnären Ann Blomberg som inte får färdigställa sitt konstverk har blivit ersatt ”med cirka 30 000 kronor” för det arbete hon lagt ner och finner därför ingen anledning att ”bråka”.
– Men det är ju alltid tråkigt när det blir såhär, säger hon.
– Det är mycket möda som nu går till spillo, inte bara för min del utan också för de trevliga människorna i Landskrona som drivit projektet. Det är en vacker och mysig stad ni har, även om Saluhallstorget hade behövt en ”uppsnofsning”, men så här kan det tydligen gå till i politiken, avslutar hon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser