Annons

Parajett återkallar varsel – nyanställer istället!

Parajett återkallar det varsel om 18 uppsägningar som lades i juli i år. Förutom att alla de berörda behåller sina jobb, planerar det över hundraåriga grafiska företaget att nyanställa ett flertal medarbetare.
– Vi förlorade en av våra största kunder i juli, berättar Tord Ohlsson, Parajetts ägare och vd.
– Vi tvingades då tyvärr varsla 18 medarbetare, ett varsel som nu alltså dragits tillbaka.

– Parajett har sedan i somras arbetat mycket målinriktat med flera stora kundprojekt, som glädjande nog resulterat i många nya order. De nya kunderna täcker mer än väl upp kundförlusten. Vi måste nu istället nyanställa ett antal medarbetare till vår produktionsanläggning i Landskrona.

Annons
 

Tord Ohlsson är glad och lättad över att slippa uppsägningarna.
– Det är naturligtvis alltid sorgligt att behöva säga upp medarbetare. Och extra positivt är att vi nu, mitt i den värsta finanskrisen sedan 1930-talet, kan expandera.

Parajett är ett familjeägt företag inom den grafiska branschen. Med 125 anställda och en omsättningsvolym på 195 miljoner är bolaget en av landets större aktörer på området.

Parajett har huvudkontor och produktion i Landskrona, försäljningskontor i Stockholm samt ett norskt försäljningsbolag. Bland kunderna märks Ica, Resurs Bank och Skattemyndigheten. Parajett trycker bland annat det orangea kuvertet med pensionsbesked som alla får i brevlådan lite då och då.
En av våra specialiteter är variabelprint med digital fyrfärg, det vill säga att varje mottagare av till exempel ett direktreklamutskick får ett unikt innehåll, baserat på personens tidigare köphistorik och vanor, avslutar Tord Ohlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser