Annons

Ny idrottshall kan bli verklighet 2013

År 2013 fyller Landskrona 600 år och planer har funnits på att uppföra något stort och beständigt till minne av jubileet. Allt lutar nu mot att det kommer att byggas till en ny idrottshall i anslutning till Idrottsplatsens stora läktare och Karlsundsbadet. Hallen kommer även med en gång under marken att bindas samman med dagens idrottshall. Den senare kommer då att återställas i sitt originalskick vilket innebär att alla väggar och rum i den del där ingången idag ligger, kommer att plockas ner. De föreningar som idag bedriver sin verksamhet där kommer att flyttas till den nya hallen samt till utrymmet i gångarna under den öppna ytan mellan hallarna.
­ Vi har låtit arkitekten Leif Arnsby rita på nybygget och resultatet är mycket tilltalande, säger chefen för fritid- och kulturförvaltningen, Göran Nyström och visar upp ritningarna.
– Därför presenterade vi detta för fritidsnämnden i torsdags och de verkar mycket positiva.

Faktum är att det råder enighet i nämnden om att förslaget är utmärkt och något som man bör investera i.
– Att satsa på ungdomar och idrott är oerhört viktigt om vi ska locka fler till Landskrona, säger Simon Andrijevski (S) och nämndens ordförande Tord Ohlson (FP) nickar instämmande.
– Dessutom råder stor brist på hallar idag och därför är detta mycket välkommet. Förutom en helt ny hall och ett flertal lokaler för föreningslivet så ökar vi publikkapaciteten i den gamla hallen när den byggs om vilket i sin tur betyder att vi kan arrangera bättre och större evenemang.

Annons
 

I den nya hallen, som kommer att ha entré tillsammans med Karlsundsbadet kommer det att finnas såväl läktare som en direktkoppling till det så kallade VIP-rummet på Idrottsplatsens sittplatsläktare.
Det betyder att de som arrangerar något i den nya hallen kommer att kunna använda VIP-en till att samlas för att äta eller bara umgås och detta tror jag är något som kommer att bli eftertraktat för något sådant finns inte i Lanskrona idag, säger Göran Nyström.

Den nya hallen kommer att kosta cirka 55 miljoner kronor. Närmast ska frågan behandlas i kommunstyrelsen för att sedan klubbas i fullmäktige till sommaren eller hösten 2010. Därefter kan bygget börja och förhoppningen är att allt ska kunna invigas år 2013.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser