Annons

100 000-tals kronor norpades av personal

Sedan en dryg månad tillbaka har man på Fritids- och kulturförvaltning inom Landskrona stad haft misstankar om förskingringar vid en av stadens anläggningar.
– Vi befarar att flera 100 000 kronor försnillats ur kassan under det gångna året, säger Göran Nyström, förvaltningschef för fritids- och kulturförvaltningen.

En intern utredning, i samverkan med ett fristående säkerhetsföretag kunde snart påvisa att tre anställda tillskansat sig försäljningsintäkter på ett oriktigt sätt.
– Omfattningen av förskingringen har vi inte kunnat fastställa. Det är nästintill omöjligt att dra en exakt summa i bevis, förklarar Göran.

Annons
 

Den interna utredningen kommer under nästa vecka, tillsammans med en anmälan, att överlämnas till polismyndigheten för vidare handläggning.
– När vi trots ökande besökstal inte fick motsvarande intäktsökning föddes en misstanke om att något inte stod rätt till, säger Göran
– Genom bland annat  analyser av olika data-loggar upptäckte vi att vissa intäkter aldrig fördes in i kassan.

De tre anställda konfronterades under fredagsförmiddagen med resultatet av utredningen.
– De erkände förskingringen och är avstängda från tjänstgöring med omedelbar verkan och kommer nu att varslas om avsked, säger Göran Nyström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser