Annons

Besam lägger ner all produktion i Landskrona

På torsdagen fick de anställda på Besam i Landskrona beskedet att all produktion i Landskrona läggs ner och flyttas till Assa Abloys produktionsenhet i Tjeckiska Ostrov. Detta innebär att 66 personer varslas. Av dessa är 49 kollektivanställda och 17 tjänstemän
– Det stämmer. Anledningen till varslet är att Assa Abloy (vilka äger Besam. reds anm.) håller på att se över kostnaderna i och med den sjunkande försäljningsvolymen, säger företagets vd Juan Vargues till Landskrona Direkt.

Exakt när produktionen kommer att flytta är inte spikat då förhandlingar först måste genomföras men målet är att det mesta ska flyttas under 2010. Verkstadsklubbens ordförande Lennart Johnsson är bestört efter morgonens besked.
– Det är klart att man blir besviken. Företaget går mycket bra och det är något som vi alla kämpat hårt för. Därför känns detta oerhört bittert. Jag tycker att ledningen borde skämmas, dundrar fackordföranden.
– Elva man fick gå i januari och nu slår man alltså igen. Det är lätt att förstå den frustration som råder idag. Många är mycket oroliga och undrar när de får gå. Men det vet vi inte ännu eftersom några förhandlingar inte inletts.

Annons
 

En av de drabbade som vill vara anonym ser varslet närmast som ett hån eftersom företaget, går så pass bra. Detta är dock något som Besam inte tar hänsyn till.
– Just nu går det bättre för oss än många av våra konkurrenter för att vi har varit proaktiva. Därför är det viktigt att vi fortsätter vara proaktiva och tänka långsiktigt för att lyckas framöver också, står att läsa i ett dokument företaget delat ut till de anställda.

Besam i Landskrona tillverkar komponenter till automatiska dörröppnare och det är alltså denna som flyttar med start första kvartalet 2010. Flytten beräknas ta cirka två år. Kvar i Landskrona blir bland annat ledningen, inköpsavdelningen, kvalitetsavdelningen och annan administrativ personal.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser