Annons

Handlare vill ha skadestånd av staden

För 20 år sedan öppnade  Anneli Heiskanen butik på hörnet Järnvägsgatan/Östergatan, då med franchiskedjan MQ. Drygt två år senare startade hon upp Marc med ambitionen att sälja världsledande märken. Idag hittar man bland annat Versace, Dolce & Gabbana och Armani på hennes hyllor i butiken som fortfarande finns kvar på samma adress.
När hon nyligen drabbades av ett inbrott, var det droppen som fick bägaren att rinna över och den färgstarka butiksinnehavaren författade i torsdags ett kravbrev till Landskrona stad och bifogade en faktura på en kvarts miljon kronor ”avseende sväda och värk samt återkommande stora skadegörelse båda psykist och fysikt via inbrott i min affär”.
Jag anser att Landskrona stad har brustit för trygghet för sina medborgare som står i kommunlagen, skriver hon vidare och förklarar att vare sig inbrott eller skadegörelser har klarats upp.

Landskrona Direkt har tagit del av Anneli Heiskanens brev samt den faktura hon bifogat.
– Jag ser det inte som en faktura då vi inte köpt en vara eller en tjänst av henne utan betraktar det snarare som ett skadeståndskrav och då följer vi våra rutiner att först kontakta vår försäkringsmäklare som får ta med sig detta till försäkringsbolaget, säger stadsjurist Marie Pettersson.

Annons
 

Att Landskrona stad inte bestridit fakturan förklarar Marie Pettersson med att man inte vill förlora någon tid gentemot försäkringsbolagen så att de kan ta ställning i frågan.
– Sånt här har en tendens att utvecklas över tid.

Sannolikheten för att Anneli Heiskanen ska få något ”skadestånd” på ”faktura 00001” får nog betraktas som ytterst små.
Man måste se till sakfrågan och det måste finnas ett vållande eller ett rent uppsåt. Det har jag har svårt att se här, avslutar Marie Pettersson.

Från 1998 och fram till idag har Marc 17 anmälningar vid en sökning i polisens register.
Jag har sökt på Marc, Ah Marc AB och Järnvägsgatan 11 och finner då  två inbrott på adressen, säger Charly Nilsson, informatör på Polisen i Helsingborg.
– Det kan dock finnas fler anmälningar i andra namn.

Butiken har under dessa elva år enligt anmälningarna råkat ut för ett bedrägeri, fem skadegörelser, nio snatterier och två inbrott.


Del av den omtalade ”fakturan”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser