Annons

Skolbio och Filmstudio även nästa årStor optimism om bions framtid

Det har länge varit ovisst om bions framtid i Landskrona. Vi kan idag avslöja att det lutar åt fortsatt verksamhet.
Diskussioner pågår med såväl hyresvärd som med aktörer vilka är beredda att ta över verksamheten när jag drar mig tillbaka nästa år, säger biografägare Marie Öhgren.
Att Landskrona ska stå utan bio är inget vi vill och jag är övertygad om att vi kommer att lösa frågan, säger Håkan Persson på kulturförvaltningen i Landskrona.

Marie Öhgren är naturligtvis glad att det uppstått en öppning i den tidigare så infekterade affären.
Mitt kontrakt löper ut i september nästa år men jag fortsätter gärna tills det en ny aktör kan finnas på plats runt årsskiftet 2010/2011.

Annons
 

Tidigare har Direkten även berättat om kulturnämndens indragna anslag till skolbion och Filmstudion. Vi kan dock avslöja att det blir mer av den varan trots de tidigare beskeden.
Det är mycket glädjande. Filmstudion kommer att köra även nästa år och skolbio blir det också, även om de bara kör på hösten, säger Håkan Persson.

Kassasuccéerna på Bio Maxim löser av varandra och under hösten har salongen haft ett par utsålda hus.
Förra helgen sålde 2012 slut till sista stol, säger Marie Öhgren och ler.
– Ålderssänkningen av New Moon gjorde att det åter blåste rent i biljettkassan och till helgen kommer Luftslottet som sprängdes att göra likadant, säger en minst sagt nöjd bioföretagare.

Trots att Marie Öhgren kan se tillbaka på ett riktigt bra bioår med tanke på besöken, så är det inte rekord.
Åren 2001 till 2003 var rekordår då trilogin Sagan om Ringen, kom. Då slogs alla rekord i modern tid. Filmen ser dock ut att gå en ljus framtid till mötes och inget hade varit roligare än att Landskronaborna kan se film i sin egen stad, avslutar Marie Öhgren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser