Annons

Falsk insamling i Svenska kyrkans namn

Just nu pågår ett försök till lurendrejeri där en man med en blomsterbukett i handen ringer på hos äldre och utger sig för att representera Svenska kyrkan.
– Han går runt och ringer på dörrar i olika fastigheter i Landskrona och uppger att han samlar in pengar för Svenska kyrkans verksamhet i Somalia, säger Gunnel Scharin vid Landskrona församling och manar till vaksamhet.
–  Svenska kyrkan genomför aldrig insamlingar via dörrknackning.

Mannen gör dock ett trovärdigt förstaintryck. En av församlingens trogna gäster lätt sig luras på 200 kronor då hon förväxlade mannens uppgifter med det arbete som församlingen har tillsammans med kristna och muslimska ungdomar.
– Det är väl precis den sammanblandningen han hoppas på. Dock nöjde han sig inte med de tvåhundrakronorna utan sa att grannen gett en femhundralapp och först då förstod den drabbade att det rörde sig om ett lurendrejeri.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser