Annons

Cyklade till Istanbul

Vad sägs om en cykeltur på 5400 km med start i Ramlösa och slutdestination Istanbul? En sådan har i alla fall Anna Gardelin företagit, och på Församlingshemmet i Landskrona berättade hon om strapatserna och visade bilder hon tagit efter vägen.
– Jag älskar min cykel och ville cykla långt, förklarar hon.

Resan tog henne via Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Italien och Grekland innan hon trampade in i den turkiska metropolen där öst möter väst, och riktigt rädd blev hon bara en gång.
– Det var i canyonen vid Verdun, för jag har nämligen alltid varit höjdrädd, men det klarade jag genom att prata högt för mig själv.

Annons
 

Endast en punktering, lämpligt nog 50 meter från en cykelaffär (!), och en trasig pakethållare som hon själv lyckades laga var annars de enda incidenterna på den långa sydostliga färden, förutom möjligen den påfrestande belgiska trafiken. Tre och en halvmånad tog cykelturen.
 – Men jag tog tåget hem, fastställer Anna som under sin resa mötte underbart trevliga människor och kände sig fullständigt fri.
– Nästa gång tar jag gärna samma väg igen, men med den skillnaden att jag vill ta längre tid på mig för att hinna uppleva mer, och göra en avstickare till Capri, säger hon.

Under planerandet av den turen fortsätter hon med sina uppskattade föredrag.
– Jag har ju gjort andra resor som jag brukar berätta om, bland annat har jag ridit kamel genom öknen, men denna om cykelresan är populärast, säger Anna Gardelin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser