Annons

Flaggorna hissades till sång

Den 20:e i varje månad hissas jubileumsflaggorna i Landskrona, framför Rådhuset, Stadshuset och vid stationen.

Vid dagens flagghissningen framför Rådhuset fanns ett drygt 40-tal barn, från Säbyholms Montessoriskola på plats. Nyfikna tillsammans med lärare, rektor och föräldrar samlades framför trappan för att höra barnen stämma upp i ”Ingenting går upp mot gamla Skåne”, ”bom bi-ade” och ” Nicko Ticko Tinn”.
– Det var nästan så att man fick en tår i ögonvrån, säger Lennart Söderberg, kommunfullmäktiges ordförande tillika  ordförande i jubileumskommittén för Landskrona 600 års firande.
– Tänk om fyra år när festen är igång. Då har barnen här ett större medvetande och kan minnas tillbaka på detta som ett startskott – att de var med om något stort, säger han.

Annons
 

– Detta inslag får gärna vara återkommande. Varje månad, den 20:e finns det möjlighet för till exempel en förskolegrupp, en skolklass eller en förening att vara med framför Rådhuset och sjunga eller dansa i samband med flagghissningen, säger Christin Nielsen, projektledare för ”Landskrona 600 år 2013” och delar ut en speciellt framtagen reflex till dagens deltagare.
– Det blir som en belöning eller en liten medalj, säger Christin Nielsen om den prinsessakroneformade reflexen som är unik i sitt slag och enkom framtagen för ändamålet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser