Annons

Tandspecialister till Landskrona

I somras gjordes ett rejält ingrepp på Engelbrekthuset på Säbygatan i centrala Landskrona. Landskronatandläkarna som sedan maj 2006 kamperar i huset byggde då till en våning.
– Här inviger vi på lördag en specialistklinik, säger tandläkare Eva Nilsson när hon tar Landskrona Direkt på en rundvisning i de moderna och fräscha lokalerna.

I den nya utbyggnaden kommer boende i regionen att erbjudas behandlingar inom specialistområdena käkkirurgi och tandreglering utan långa väntetider, lovar Eva och presenterar Margaretha Bendeus Hägg som är expert på området.
– Margareta är specialist i tandreglering och har arbetat såväl på Folktandvården som på Tandläkarhögskolan och dessutom är assistent professor vid universitet i Hong Kong.

Annons
 

Under de dryga tre år Landskronatandläkarna varit verksamma har vårdinrättningen ständigt vuxit och innefattar idag åtta tandläkarlag som nu förstärks med ytterligare med två specialistlag.
– Vi är nu sammanlagt 17 anställda. Vi tar emot 80-100 nya patienter i månaden. Det är många nyinflyttade som hittat till oss men det kommer även folk från kranskommunerna.

Tandläkarskräck till trots så är det hemtrevligheten som slår en när man stegar ur hissen och in i väntrummet.
– Det är precis så det ska kännas. Miljön här ska skapa lugn och trygghet, poängterar Eva Nilsson och passar på att berömma inredningsdesignern som hjälpt till att skapa en klinik utöver det vanliga.
– Det är klart att det ska vara ljust och rent men samtidigt är hemkänslan viktig.

Hur är det då ställt med den egna tandläkarskräcken?
– Generellt och för egen del så existerar den inte. Vi vet hur man ska sköta tänderna och vi tar regelbundna röntgenbilder och gör undersökningar på varandra, avslutar Eva med ett blixtrande leende.

På lördag håller Landskronatandläkarna ”öppet hus” för allmänheten mellan 10 och 12.


Ombonat och hemtrevligt hos tandläkarna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser