Annons

Ny BoIS-tränare klar senast nästa vecka

Jakten på ny huvudtränare i BoIS fortgår. I nuläget är det fyra, fem namn som är aktuella och ett av dessa är Andreas Jakobsson.
– Andreas är ett intressant namn men vilka de övriga är vill jag inte kommentera, säger BoIS sportchef Mats Aronsson till Landskrona Direkt.

Klart är dock att man inom kort kommer att presentera en ny tränare.
– Vårt mål är att ha en tränare klar innan killarna går på semester, det vill säga på fredag nästa vecka. Tränaren kommer dock inte att börja förrän efter nyår.

Annons
 

Vad Landskrona Direkt erfar så kan det går fortare än så.
– Något namn känner jag inte till men jag har hört att något kan vara på gång redan idag, säger en källa med god insyn i BoIS till Direkten.
– Det har jag ingen kommentar till, säger Mats Aronsson.

Även på spelarfronten händer det en hel del.
– Vi provar mycket nytt just nu. Fyra spelare är eller har varit här för att visa upp sig. Dessa är mittfältaren Daniel Martinsson, född 1991, från IFK Göteborg, Sadet Maxhumi, en 23-årig offensiv mittfältare från Karlskrona, Philip Alm, 22-årig vänsterfotad back från Perstorp och slutligen Fredrik Karlsson, en forward född 1986 från Lund.

För att få en bild av hur de fungerar i spel så har man arrangerat en intermatch som går av stapeln på måndag klockan 16.30.

Vad gäller de egna spelarna vars kontrakt går ut i år så är det olika bud. Direkten har redan skrivit att Charles Anderson slutar för spel i Öster och nu är det också klart att även Christoffer Carlsson lämnar BoIS. Troligtvis blir Falkenbergs FF ny klubbadress.
En annan som redan lämnat klubben är Renam Franca. På väg bort är även Mirza Jelecák.

En som BoIS ville behålla men som troligtvis lämnar klubben är Pär Cederqvist.
– Det är mycket tveksamt om Pär stannar. Han är i Vietnamn och tittar på en annan klubb och några diskussioner om att han ska stanna i BoIS har vi inte.

Troligtvis har BoIS-publiken även sett Babis Stefanidis i den randiga tröjan för sista gången.
– Vi för diskussioner men troligtvis hamnar han i en annan klubb. Han har kontrakt ett år till med Malmö FF vilket betyder att han kommer att kosta en hel del och då kan vi inte vara med att konkurrera.

I två fall är det mer optimistiska tongångar.
– Med all sannolikhet så behåller vi Linus Olsson. Här pågår diskussioner och samma sak gäller Jesper Westerberg, säger Mats Aronsson.

Den siste av de åtta vars kontrakt går ut till nyår är Joakim Persson.
– Här har vi inte bestämt oss ännu, säger Aronsson men Joakim Persson ser fram emot att höra av klubben i frågan.
– De tog en tidig kontakt men sedan dess har jag inte hört något. Jag har i och för sig inte börjat söka någon annan klubb men det är klart att jag får börja med det snart om jag inte hör något. Jag anser att jag har två eller tre år till att ge på denna nivån eller på högre, säger Joakim till Landskrona Direkt.

Ytterligare en spelare är på väg att lämna BoIS, nämligen Alagie Sosseh som kom till BoIS inför denna säsongen.
– Det stämmer. Han har skickat ut signaler på att han längtar tillbaka till Stockholm och är intresserad av en flytt, säger sportchefen.

Vad gäller U21-spelarna Niklas Nielsen och Markus Lindström så blir beskeden olika. Niklas kommer att erbjudas ett lärlingsavtal som innebär träning med a-truppen och Markus kommer att stanna kvar i U21-truppen.
– Dessa kommer dock att knytas närmare a-truppen. Tipselittränare Stefan Mårtensson går just nu på en tränarkurs och kommer sedan att knytas närmare a-truppen även om han fortfarande kommer att vara huvudansvaret för U21-truppen, avslutar Mats Aronsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser