Annons

”2 x Strindberg” på Landskronas nya intima teaterscen

Öresundsteatern slår på lördag upp portarna på Landskronas färskaste teaterscen och presenterar sin nyaste föreställning, 2 x Strindberg, två enaktare av Strindberg, som han själv kallade för hjärnornas kamp.

Föreställningen består av Den starkare, som koncentreras till en svartsjukeuppgörelse mellan två skådespelare och Paria, som är en spännande historia mellan en dråpare och en växelförfalskare.
– Att vi valt just dessa pjäser av Strindberg beror på att de fortfarande är mycket aktuella. Fenomenet att skylla ifrån sig har alltid funnits och finns fortfarande och det är om detta de båda pjäserna handlar. Dessutom är Strindberg en mycket bra författare som förtjänar att lyftas fram, säger producenten och skådespelaren Anders Kungsman.

Annons
 

Öresundsteatern har sedan invigningen tidigare i höst redan hunnit avverkat två uppsättningar i sina nya lokaler. Först ut var The Big Bög Show, om att komma ut som homosexuell, som spelats för skolor med ett stort värdegrundsarbete och gästspelade dessutom under Stockholm Pride. Snart därefter kom; Jag är en Tyrannosaurus Rex, som handlade om ilska och om varifrån allt det arga kommer.
– Att ha en egen hemmascen är vi mycket glada och stolta över. Att den är så liten och intim med sina 27 platser är unikt, säger Anders Kungsman.

2 x Strindberg har premiär på lördag, den 21 november kl. 19.30 och spelas sedan onsdagar, torsdagar och lördagar fram till och med den 12 december.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser