Annons

Psoriasisföreningen växer- Allt fler behandlas för sjukdomen

Psoriasis är en ärftlig kronisk sjukdom som drabbar både hud och leder. Faktum är att cirka 600 Landskronabor lider av sjukdomen. 200 av dessa går mer eller mindre regelbundet till Psoriasisföreningen Landskrona/Svalöv som har sina lokaler på Säbygatan.
Hos oss behandlar du dig i en UVB-box som utstrålar ultravioletta strålar. Man börjar med 20 sekunder sedan ökar man tiden successivt, man får stå max sex minuter i en UVB-box. För att få bäst resultat rekommenderas man att gå tre gånger i veckan, säger föreningens ordförande Roland Lundberg och förklarar.
– Vi har även ett vanligt solarium men det är vårt UVB-solarium samt de mindre som man solar händer och fötter som folk använder mest. De är betydligt mer effektiva.

Psoriasisen uppmärksammas allt mer. Faktum är att det sedan sex år firas en psoriasisens dag världen över.
– Det har blivit hur stort som helst. Senast hade vi ett informationsbord på Citygross och det var lyckat. Vi passade då på att svara på frågor och dela ut broschyrer till många intresserade.

Annons
 

För de som har symptom är det dock inte bara att knalla ner till Säbygatan och låta sig behandlas. Först måste man besöka läkare för att bli remitterad.
– Man får stämma träff med en hudläkare som i sint tur remitterar den drabbade till oss. Därefter planerar vi och kör igång behandlingen. Det är fler och fler som kommer och det är utmärkt. Det är många som efter att ha blivit behandlade lever ett mycket bättre liv. Det handlar om livskvalitet, avslutar Roland Lundberg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser