Annons

Gås för 75:e året i rad

För 75:e året i rak följd åt Föreningen Landskroniter i Stockholm (FLIS) på fredagskvällen stekt gås och äpplekaka tillsammans, den här gången på Restaurang Backstugan i klassiska Filmstaden i Solna, i den del av restaurangen som var regissören Ingmar Bergmans favoritmatställe.

Cirka 30 landskronabor i förskingringen smorde kråset och drack gott vin till maten. I de glada samtalen upptäcktes gemensamma skolkamrater, gamla vänner och grannar från förr.

Annons
 

Till övriga restauranggästers glädje sjöngs en del skånska sånger, t.ex. ”Ingenting går upp mot gamla Skåne”, som var ny på repertoaren för i år.

Föreningen kan glädja sig åt en viss föryngring genom nya medlemmar och ser ljust på framtiden. Sanna Eberstam tillhör en av föreningens yngre medlemmar.
– Jag vill uppmana alla från Landskrona och som är bosatt i Stockholm att joina vår Facebookgrupp eller kika in på, http://www.landskroniter.se/. Så får de veta mer om föreningen och blir förhoppningsvis medlemmar.


Brita Matérn och Rosally Wester är gamla landskroniter, som alltid är med på föreningens arrangemang.


Mats Juhl Andersen och Sanna Eberstam är BoISare i Stockholm och medlemmar i FLIS.


Stämningen var hög bland de festliga borden och bjöd på många glada minnen. Lennart Anderssons gåsaslips brukar väcka uppmärksahet.


Två av vinnarna i vinlotteriet var Christina Johannisson, f. Nilsson och Mats Juhl Andersen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser