Annons

Vänsteraktion inför fullmäktige

I kväll kommer Ung Vänster och Vänsterpartiet att genomföra en aktion under parollen ”Billigare hyresrätter och inte lyxbyggen åt de rika” utanför kommunfullmäktige.
Detta bland annat för att Vänsterpartiets motion om ändringar i Landskronahems uthyrningspolicy blir nerröstad, säger Heidi Ukkola Grönlund, en av partiets lokala företrädare.
– Landskronahem hyr inte ut till studerande, sjukskrivna och socialbidragstagare som inte kan ställa upp med någon borgensman. Bolaget ägs av Landskrona stad och sätter ribban för de privata fastighetsägarna, fortsätter Heidi och menar att många kommer att ställas utan hem i och med detta.
– Vi anser att alla ska ha tak över huvudet och att Landskronahems policy måste bli humanare, avslutar hon.

Oavsett Vänsterpartiets aktion fortlöper planerna på var det kan byggas 1500 nya attraktiva bostäder i Landskrona. Tidigare har det sagts att tillförordande stadsarkitekt Per Fredrik von Platen tillsammans med stadsdirektör Peter Billquist i slutet av innevarande månad skall presentera en rapport med bilder av huskroppar och nya gator fördelat på såväl markbostäder som flerfamiljshus. Något som ser ut att dröja ytterligare ett tag.
– Slutrapporten lär ligga klar i månadsskiftet januari/februari, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg i en kommentar.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser