Annons

Konserter åter på Citadellet

Quincy Jones, Birgit Nilsson, Ulf Lundell, Kurt Olsson och Damorkestern, E-type och rent av Dr Alban är några av många som uppträtt på Citadellelområdet i Landskrona. Det har dock flutit en del vatten i vallgraven sedan dess. Nu är det meningen att det åter ska skapas en sommarscen för konserter på Citadellet.

”Staden, Staten och Totte”, ligger bakom nysatsningen som kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg uttryckte det när idéerna presenterades på torsdagen.

Annons
 

Landskrona stad och Statens Fastighetsverk tar hjälp av välkände konsertarrangören Totte Lundgren från Kulturbolaget i Malmö som med sina cirka 3000 arrangemang i bakfickan får räknas till rävarna i sammanhanget.
– Citadellet är en fantastisk plats. Landskrona har varit en svart fläck på konsertkartan trots att man här har samma förutsättningar som Sofiero, anser han.

Redan nu är det klart att de brittiska boogierockarna Status Quo kommer att gästa Citadellet med sin tältturné, tisdagen den 27 juli.
Då kommer vi att resa en tält som rymmer 2500 personer, säger Totte Lundgren som i dagsläget inte kan avslöja fler namn som kan vara aktuella för Landskrona.
I sommar kan det bli ytterligare ett eller två namn. Gärna då en stor svensk artist, förklarar han och ser gärna att det blir möjlighet till picknick i samband med konserterna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser