Annons

BoIS i Centrum läggs ner-Fler föreningar i nytt projekt

Politiker, fotbollsprofiler och andra prominenser från hela norden har hyllat det prisbelönta projektet BoIS i Centrum på Dammhagskolan men efter sex framgångsrika år läggs det ner. Anledningen är att Landskrona BoIS har det tufft ekonomiskt och att Landskrona stad inte vill satsa medel i verksamheten under nuvarande premisser.

I stället för BoIS är det Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, som kommer att ha huvudansvaret för aktiviteterna på Dammhagskolans skolgård. Projektet kommer att döpas om till Idrott i Centrum.
– Vi håller på med att planera just nu men inget är underskrivet, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA.
– Vi har fått medel från Centrum Österlyftet till att anställa en person som kommer att ansvara för projektet men vem det blir spikas inte förrän den 19 november.

Annons
 

Vad Skånska Dagbladet erfar så har tre föreningar visat intresse för att bedriva verksamhet på Dammhagskolan. Dessa är Landskrona Tennisklubb, Friskis & Svettis och Landskrona Taekwondo Akademi.
– Det känner jag inte till. Men vi vill att alla föreningar ska få chansen att bedriva verksamhet på platsen, säger Gunnar Nilsson.

Kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) ser fram emot att projektet breddas.
– Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av aktiviteterna, inte bara de som gillar fotboll. Skulle det dock visa sig att förändringen inte får något större genomslag under nästa år så får vi titta på andra lösningar.

På BoIS är man av naturliga skäl ledsna över att inte kunna fortsätta med sitt framgångsrika projekt.
– Det har varit en fantastisk tid. BoIS i Centrum har fått ett genomslag ingen kunde räknat med. Det smärtar när vi nu tvingas lägga ner det, säger Mats Persson från Landskrona BoIS.
Landskrona BoIS vill även framtiden vara en aktör i det lokala samhällslivet.
– Vi kommer att hitta nya sätt att engagera oss i samhället. I framtiden kommer vi troligtvis då att utgå från vår grundskola, Dianaskolan, avslutar Mats Persson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser