Annons

Arkiven öppnas

Lördagen den 14 november är det åter dags för Arkivens dag i hela landet, i år med temat ”På liv och död”! I Landskrona kan du besöka Museet och Arbetarrörelsens arkiv.

Minnesbanken på Landskrona Museum
Någon kanske tror att arkiv är något dammigt, dött och tråkigt. Att så inte är fallet upptäcker många när de kommer till Minnesbanken och ställer frågor. Här kan du se på bilder, få arkivalier och litteratur framtagna för studier och få hjälp att hitta svaren på dina frågor. Öppet mellan 14.00 och 16.00.

Annons
 

Rum för Reklam
Sveriges arkiv för reklam och grafisk design. Klockan 14.00 bjuds det på en introduktion till den nya utställningen ”Reklam, nej tack!”.

Arbetarrörelsens arkiv
Dagen till ära invigs utställningen ”Föreningslivet i Landskrona” som tecknar det lokala föreningslivets framväxt och fortsatta utveckling. Utställningen visar upp ett urval av de föreningar som varit aktiva i Landskrona från mitten av 1800-talet och fram till idag och illustrerar deras verksamhet med foton, affischer, tidningsnotiser och annat material ur arkivets samlingar. Öppet mellan 10.00 och 15.00

Under dagen kommer också besök ”bakom kulisserna” i arkiven att möjliggöras.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser