Annons

Boule nu även på vintern- West Winds har öppnat inomhushall

Glädjeropen skallar när stålkloten krockar varandra och mätstickorna åker fram. Landskrona Direkt har hälsat på i West Winds IK:s nya hall på industriområdet.
– Vi hade invigning för ett par veckor sedan och sedan dess har det spelats boule här mer eller mindre dagligen, säger föreningens ordförande Göte Johnsson.

Lokalen har tidigare inhyst såväl en smedja som en ventilationsfirma men av detta ser man inget idag.
– Vi har gjort om allt. Här såg hemskt ut. Det enda vi bevarat är andra våningen, säger Göte och pekar upp mot ett större loft som idag inrymmer klubbens kansli.

Annons
 

Det har dock varit en lång och krokig resa innan hallen stod klar.
– Turerna har varit många. Det har funnits förslag på hall ute vid Idrottsplatsen, ut mot Häljarp och på andra ställen. Det hände inget så vi tog tag i det. Vi hittade då denna lokal och bedömde att den passade oss såväl storleksmässigt som ekonomiskt.

Boulesporten är definitivt på frammarsch.
– I Landskrona finns det 10-15 klubbar varav tre spelar i förbundets serier och av samtliga klubbar så tränar sju här hos oss.

Kostnaden för hallen ligger på cirka 125 000 kronor per år, pengar som föreningen hoppas få in genom sponsring och planuthyrning. Man har dock större planer för framtiden.
– Jag vet inte om det kommer att bli något spontanspel för allmänheten men vi kommer nog att satsa på att nå ut till företagen så att de kan ha träffar eller andra arrangemang här. Här finns gott om plats, både för att äta, roa sig samt spela boule.

En annan grupp som West Winds riktar in sig emot är ungdomarna.
– Det är en målgrupp som vi vill åt. Här är en hel del yngre när Öresunds Petanque Sällskap tränar. Men vi vill nå fler. Vi vet att bara det hade kommit hit yngre så hade många fastnat för spelet och fortsatt men konkurrensen om de unga är stor idag.

När Direkten hälsar på är det dock seniorerna i PRO Västra som spelar. Men engagemanget är det inget fel på.
– Tvärtom. Det här gör att man håller sig pigg. Den äldsta som spelar här är 92 år och han är här två gånger i veckan och duktig är han.


Göte Johnsson, ordförande i West Winds IK kan man stolthet blicka ut över föreningens nya inomhushall för boulespel.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser