Annons

Kickboxare blandade och gav

Landskrona Kickboxningsförening ställde upp med fyra deltagare i Novembercupen som anordnades i Skövde den gångna helgen.
– Marcus Olsson som tävlar i 69 kg-klassen hade otur i lottningen och fick möta den mycket rutinerade Martin Eisengarten från Ängelholm i sin första match, säger Tony Berglund, huvudinstruktör och ordförande i Landskronaklubben.

Marcus krigade bra men räckte inte till mot sin motståndare som ståtar med över hundra matcher innanför bältet. Förlust blev det också för debutanten Christoffer Vergut i 63 kg-klassen, denna gång i semifinalen.
– Men i bronsmatchen drog Chistoffer det längsta strået och kunde åka hem med en medalj, berömmer Tony Berglund.

Annons
 

I 74 kg-klassen åkte en annan debutant, Kristoffer Uutinen, ut direkt efter att ha svarat för en bra insats i en jämn match.
Fullkontaktfightern Artyomik Alihonov gick dock segrande ur striden då han besegrade sin motståndare från Täby.
– Artyomik fick fäste på honom med mycket hårda slagserier och i mitten av andra ronden fann domaren det för gott att bryta matchen.
Tony sammanfattar tävlingen med följande ord:
– Det var lite blandade insatser, men våra ganska orutinerade fighters fick med sig en hel del erfarenhet efter detta. Klubben har ännu flera som kommer att debutera inom den närmsta tiden, så det känns som återväxten är säkrad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser