Annons

Landskrona blir Fairtrade City

År 2006 lanserade Rättvisemärkt ett nytt koncept i Sverige – Fairtrade City. Året efter lämnade Miljöpartiet in en motion till kommunfullmäktige om att Landskrona borde ansluta sig till konceptet. Hjulen har malt långsamt men nästa år kan staden titulera sig Fairtrade City.
– Vi har satt igång arbetet och är på god väg. Jag hoppas att vi kan presentera något till våren, säger Thorsten Karlén på LandskronaPlus som nyligen presenterade idén för företagare i samband med en pyttlunch.
– Vi i Malmö var först ut i landet och idag finns det ett 20-tal kommuner som är med. Det här växer för varje dag som går, berättar Catarina Rolfsdotter-Jansson som hjälp Malmö på banan med Fairtrade.

Kjell Schöld från Miljöpartiet är optimistiskt om framtiden.
Detta är oerhört viktigt för Landskrona. Jag och min partikollega Mikaela Persson har arbetet oerhört hårt för detta och nu är vi snart där. Landskrona kommer att bli en bättre stad i och med att vi blir en Fairtrade City.

Annons
 

FAKTA
Rättvisemärkt är en oberoende produktmärkning. När du väljer Rättvisemärkt bidrar du till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer. Fairtrade City är en diplomering till kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Fairtrade City leds av en styrgrupp vars främsta uppgift är att sprida information om etisk konsumtion till kommunens invånare. Fairtrade City innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete samt ett utbud av etiskt märkta produkter i butik och på arbetsplatser. Källa: www.rattvisemarkt.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser