Annons

En sista suck för skolbion

För en knapp månad beslöt kulturnämnden att dra in sitt stöd för skolbion i Landskrona utan att ha någon större kontroll på hur stor verksamheten är.
– Jag har faktiskt inte tänkt på skolbion och jag vet inte hur ofta bion utnyttjas till detta, sa nämndens ordförande Birgitta Persson (M) i samband med att bidraget slopades.

Trots det bistra besked för skolbio- och filmstudioverksamheten i Landskrona så kör man vidare året ut. På onsdag drar höstens skolbioverksamhet igång på Bio Maxim. Höstens målgrupper är Landskronas elever i årskurs 4 samt 7.
– Höstens val av filmer har skett i samklang med berörda lärare. Man har helt enkelt tagit del av ett utbud och sedan röstat fram två bidrag, säger Vanja Drazic Bell som är skolbiosamordnare och filmpedagog på Kulturskolan.

Annons
 

De vinnande filmerna är ” I taket lyser stjärnorna”. En svensk film från 2009 efter Johanna Thydells roman med samma namn i regi av Lisa Siwe och manus av Linn Gottfridsson. En livsbejakande film som belyser en del av de stora livsfrågorna. Filmen visas för åk 7 onsdag eftermiddag v. 46, 47 och 48.

Den andra filmen är ”Son of Rambow” en engelsk dramakomedi från 2008 med manus och regi av Garth Jennings. En film som skildrar vänskapen mellan två omaka skolpojkar på 80-talet. Båda brinner för att berätta historier och har samma strävan att bryta sig loss och växa upp. Filmen visas för åk 4 onsdag förmiddag v. 46, 47 samt 48.

På grund av svåra tider är Bio Maxim bara tillgänglig för skolbio på onsdagar. Därför har vi koncentrerat visningarna till denna veckodag, säger Vanja. Det är min förhoppning att stadens barn även i fortsättningen får möjlighet att uppleva film på biografen. Biografmiljön är och både inbjudande och stämningsskapande. Ett kreativt rum där man för en stund kan kliva in en värld av upplevelser som både stimulerar elevers fantasi och kreativa skapande, avslutar Drazic Bell.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser