Annons

Direkten i klinch med Sandell

Landskrona Direkt fick ett par ord med Åsa Sandell, kulturjournalisten med en lyckosam och numera avslutad proffsboxningskarriär innanför bältet, när hon gästade teatern som veckans ”torsdagsgäst”.

Åsa beskrev sig själv som bland annat ”en medelålders, aggressionshämmad kvinna” som till en början kände sig mycket kluven inför boxningen.

Annons
 

Hur tror hon då att det kan komma sig att förgrundsfigurerna inom damboxningen, kanske framförallt i Sverige, hade samma bakgrund som hon själv med universitetsutbildningar och så vidare, medan många unga killar som håller på med boxning knappt tagit sig igenom grundskolan?
Ja, det är intressant. Jag tror att vi var ganska många tjejer med liknade bakgrund som i mitten av nittiotalet sökte oss till boxningen för själva träningens skull. När jag tränade som proffs i USA var det lite annorlunda, på gymmet där fanns alla sorters människor, även stenhårda brudar från Bronx och så. Jag tror att det har ändrat sig i Sverige också numera, att kvinnor med olika bakgrunder ägnar sig åt boxning.

Under torsdagslunchen kåserade Åsa Sandell om tidiga blåtiror som bars som medaljer (vilket inte alltid var så roligt för pojkvänner), hur hon förälskade sig i koncentrationen och fokuseringen i boxningen och alla karaktärerna som hon mötte på Gleason´s gym i New York. Vi fick också veta att hon haft en ”sportprotest-period” mellan basket- och boxningskarriärerna, då hon tyckte sport var dumt och ägnade sig åt böcker, cigarretter och vin!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser