Annons

Tusenskönan invigdProblem med ventilationen

I augusti flyttade eleverna från Tusenskönan på Pilängsskolan till Tech Futurums före detta lokaler på Koppargården och i bitande vind samlades barnen på onsdagen på skolgården för officiell invigning.
– Barnen har gått här sedan den 20 augusti men vi kände att vi ville ha en officiell invigningsdag. Därför samlade vi oss för att tala lite samt sjunga några sånger, säger rektor Mona Axelsson.
– Barnen har till och med gjort en egen sång just för denna dagen.

Stämningen var på topp under invigningen men skolan dras samtidigt med en del problem. Ventilationen fungerar bristfälligt vilket leder till att elever och personal får huvudvärk, trötthet, klåda i ögon och problem med övre luftvägarna. Något som nu också anmälts till Arbetsmiljöverket av Lärarförbundets huvudskyddsombud samt dess ordförande.
– Det är problem som vi känt till sedan vi flyttade hit och vi jobbar för fullt med att få rätsida på det. Vi har genomfört en del tester och svar från dessa väntar jag vilken dag som helst, säger Mona Axelsson och tillägger.
Det ska också sägas att det rör sig om en större samlingssal samt ett par klassrum på andra våningen. I övrigt fungerar allt som det ska.

Annons
 

Rektorn säger att eleverna och lärarna trots allt trivs men att de gärna stannat kvar på Pilängsskolan där man haft verksamheten i tolv år.
Vi trivdes enormt bra där men nu tog politikerna beslutet att vi skulle flytta och då får man försöka att gilla läget.

Annan kritik som framkommit mot Tusenskönan rör sig om att eleverna inte har någon matsal samt att de får gå en längre sträcka för att ha lektioner, bland annat slöjd.
– Att eleverna äter i sina klassrum tycker de själva är bra. De vill inte ha det på något annat vis. Och vad gäller lektionerna på andra platser så är det ingen större förändring. Tidigare arrangerade vi promenader för att barnen skulle röra på sig. Dessa har vi nu tagit bort eftersom eleverna går till lektioner i stället. Jag vill också påpeka att detta inte är något som är unikt för Tusenskönan, utan tvärtom en ganska vanligt förekommande sak.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser