Annons

Mats Aronsson på pulsen

Fotbollens ”silly season” är i faggorna och som vanligt så här års så går det en hel del rykten kring spelare och tränare. Landskrona BoIS sportchef Mats Aronsson fick chansen att kommentera en del inom den avdelningen.

Stämmer det till exempel att han träffat f.d. IFK Norrköping-försvararen Mikael Roth?
– Ja, det är en spelare som flyttat ner till Malmö och det stämmer att vi har haft en kontakt med honom för att sondera terrängen, men det är inte mer än så.

Annons
 

Klubben testar Norrby-anfallaren Berglund, samtidigt som skyttekungen Pär Cederqvist och försvararen Max Mölder är på äventyr i Vietnam?
– Ja, Michael Berglund tränar med oss i veckan och vi får se hur det faller ut. Vad gäller Cederqvist så är det ju inga konstigheter med det, i och med att hans kontrakt går ut. Mölder, som är kontraktsbunden, har fått klubbens tillstånd att åka med, och Mirza Jelecak är för övrigt också med på den resan.

Vad handlar det om för klubb i Vietnam, är svenske tränaren Stefan Hansson involverad?
– Ja, det är han väl på något sätt. Annars kan jag inte påstå att jag känner till den klubben.

Kontrakten för Christoffer Carlsson, Linus Olsson, Charles Anderson, Pär Cederqvist, Mirza Jelecak, Jocke Persson och Jesper Westerberg går ut; har någon av dessa föreslagits nya kontrakt?
– Inte direkt, vi för pågående och aktiva förhandlingar med Jesper och har också haft något samtal med Jocke.

Vad händer med Babis Stefanidis?
– Vi är intresserade av att behålla Babis, som ju tillhör MFF. Där får vi se vad den klubben har att säga.

Avslutningsvis ryktas det också om att tränaren Anders Linderoth har kallats till möte med föreningens styrelse, vad handlar detta om?
– Det är inga konstigheter där heller, vi har haft en del korta möten som handlar om utvärdering av den gångna säsongen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser