Annons

Klart med tränare i Landora och Besa

I dessa dagar då spekulationerna kring vem som ska utses till ny förbundskapten för fotbollslandslaget är många och intensiva, kan åtminstone två Landskronaklubbar presentera sina nyutsedda ”slavdrivare” inför nästa säsong. Det handlar varken om Svennis, Janne Jönsson eller Michael Laudrup i de här fallen, men väl om två så välmeriterade namn som Andreas Kovacs och Sonny ”Kung Sune” Johansson. Kovacs, som tar över BK Landora efter Göran Petersson, är Helsinborgskillen som förutom nio HIF-matcher som spelare har fem allsvenska säsonger som domare på meritlistan.

I samma serie som Landora föreslås de båda Landskronalagen BK Fram och FK Besa hamna. Besas nyförvärv på tränarposten är en verklig tungviktare, nämligen ingen mindre än Sonny Johansson som förvisso knappast behöver någon närmare presentation men på vars konto vi ändå kan nämna: 309 mål i BoIS-tröjan, 3 A-landskamper och hela 70-talets bäste allsvenske målskytt. Sonny, som för många kanske betraktas som ur-BoIS.are, kom dock till de randiga från just BK Landora en gång i tiden, och har också tränat den klubbens A-lag under många säsonger efter den avslutade aktiva karriären. Nu kommer han alltså kanske att ställas mot moderklubben i ett par förväntade heta lokalderbyn.
– Jag ville gärna träna ett lag i Landskrona igen och tycker att Besa har potential, säger Sonny som fått tillbaka suget efter fotbollen och tränarrollen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser