Annons

Byggdammet bortstädat ur banklokalen- Swedbank satsar på att behålla sin ledande ställning

På tisdagen var det officiell invigning av Swedbanks nyrenoverade lokaler i centrala Landskrona. Banken bjöd kunderna på kaffe, tårta och ballonger och på kvällen var det dags för 130 speciellt inbjudna som fick en bit mat och något att dricka till tonerna av Domnivet.
– Det här är en speciell dag, säger platschef Per Skånberg och förklarar.
– Jag började här den 1 mars i våras och samtidigt startade renoveringarna. Därför känns det skönt att vi nu torka byggdammet av axlarna.

En som varit på banken betydligt längre än Per Skånberg är Ann-Christin Lindell.
– Jag började här redan 1970 då banken hette Rönneberga Sparbank. Jag minns väl när vi fyra år senare slog oss samman och blev Sparbanken och sedan dess har det hänt mycket, säger Ann-Christin Lindell med ett leende.

Annons
 

För att få en lokal prägel uppdrogs åt författaren Åke Jönsson att ta fram elva namn med anknytning till banken och Landskrona. Namnen pryder nu lika många rum i de nyrenoverade lokalerna.
Den 6 september 1835 samlades Landskronas mest framträdande män med friherre Bror Cederström som första namn för att diskutera inrättandet av en sparbank i staden. Den 5 november stiftades Landskrona Sparbank, som blev den 37:e i ordningen i landet, sade Åke Jönsson och hade klart med det första namnet som nu pryder dörrarna in till styrelserummet.

I och med att personalen som tidigare arbetade på filialen på Västra Fäladen nu har flyttat till huvudkontoret i centrum så räknar Per Skånberg med att kunderna ska få bättre service.
– Vi är fler här idag. Dessutom har vi fler kassor och större utrymme. Och detta är något som vi var tvungna till. Vi har idag cirka 45 procent av alla privata bankkunder i Landskrona och ska vi lyckas behålla vår ledande ställning så måste vi se till att dessa är nöjda, avslutar Per Skånberg.


Trotjänaren på banken Ann-Christin Lindell tar en sväng om med författaren Åke Jönsson till tonerna av Domnivet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser