Annons

Nu införs jojo-kortet

Har du skaffat ”jojo” än? Nej, inte leksaken, utan Skånetrafikens nya resekort. Just nu pågår lanseringen av Skånetrafikens nya betalsystem som fått just namnet ”jojo”. Ett liknande system finns idag i London efter många års planering är det nu dags att införa det i Skåne.

Jojo-korten kommer att ersätta de gamla rabatt- och periodkorten och ska bland annat underlätta betalningen för resenärerna. Det speciella med jojo-korten är att de inte har en magnetremsa utan är utrustade med ett chip, vilket gör att de inte kan avmagnetiseras. Dessutom kommer man bland annat att kunna se saldo, spärra sitt kort och fylla på mer pengar hemifrån genom Skanetrafiken.se.

Annons
 

För att underlätta övergången för resenärerna har Skånetrafiken byggt upp så kallade jojo-center i sju städer. Meningen är att man där snabbt och enkelt ska kunna få information och byta ut sina gamla rabattkort och föra över sitt saldo till de nya jojo-korten. Resenärer med periodkort såsom Skånekort hänvisas till kundcenter eller återförsäljare. I Landskrona hittar man jojo-centret utanför cafeterian på Ica Kvantum vid tågstationen. Centret kommer att ha öppet under denna veckan onsdag-fredag 11:30-18:00 samt lördag 10:00-16:00.

För dig som inte hinner besöka ett jojo-center under veckan vill Skånetrafiken poängtera att det inte är någon större brådska. De gamla korten kommer att gälla som vanligt parallellt med de nya korten till och med den 30 april nästa år. Fram tills dess går det bra att besöka både kundcenter eller återförsäljare för att byta sina kort.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser