Annons

Smygpremiär för nya färjelägetVenbåtarna och Regionbussarna är samlade

Strax innan klockan 06.00 på måndagsmorgonen angjorde M/S Norreborg Skeppsbrokajen för första gången med passagerare ombord och cirka tio minuter senare lämnade M/S Dumle som första båt den nya terminalen.
– Nu är det första steget taget, säger Ven-Trafikens vd Bengt Meuller medan han tar emot de första fem passagerarna som kom från ön.
– Jag tycker att det har blivit riktigt fint och nu ska vi bara finputsa lite inför den officiella invigningen den 21 november.

På plats vid smygpremiären var såväl de anställda som styrelsen för rederiet och vid frukosten efter var stämningen på topp. Det diskuterades allt från namn på platsen till framtiden då det kommer att byggas ett resecentrum hundra meter väster om den nuvarande provisoriska terminalen.
Vad gäller resecentret så är allt inte spikat ännu men det ska i alla fall byggas på den plätt som idag är en nysådd gräsmatta här bredvid. Men när, är det ingen som vet. Det tar nog några år till dess, säger Bengt Meuller.

Annons
 

Först och främst ser Bengt Meuller  ram emot att få tillbaka M/S Stjerneborg strax innan jul och i februari 2011 ska förhoppningsvis den nybyggda venbåten vara på plats.

Även Skånetrafikens regionbussar går från och med igår från Skeppsbrokajen.
Den första bussen gick mot Helsingborg klockan 5.12 och vad jag har förstått så har allt fungerat, säger Camilla Bakken, trafikutvecklare på Skånetrafiken.
– Det är inte så stora förändringar egentligen. Det enda är att vi lagt till en ny hållplats. Bussen går fortfarande till gamla stationen men idag är det alltså Skeppsbrokajen som är ändstation.

– Det här är ett lyft för hela hamnen. Logistiken, både för de som kommer med bil eller buss, är mycket bättre här än vid Jönsaplan. Dessutom stannar busslinje 3 bara ett par meter från terminalen. Jag ser med tillförsikt an framtiden, avslutar Bengt Meuller.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser