Annons

Tidigare bunchef tänker låta jurist titta på utredningen

Efterdyningar till tisdagens presentation av den nu mera riksbekanta ”utredningen” fortsätter. På fredagen kontaktade tidigare skolchef, Per Dahlöf, Landskrona Direkt och var minst lika oförstående till påståendena om en ”kultur att utnyttja praktikanter” på andra förvaltningar än de nu uppdagade som andra förvaltningschefer vi varit i kontakt med.
Jag tänker låta någon juridisk kunnig titta på utredningen, säger han.
Under mina år inom bun, det vill säga 1990-talet och in på 2000-talet har jag aldrig hört talas om att någon för privat bruk skulle ha utnyttjat praktikanter.

– Det är otäckt att, om än indirekt, få sådana beskyllningar slängda efter sig.

Annons
 

– Min förvaltning var och är den särklass största inom Landskrona och tar vi bort den så försvinner 50 procent av personalen. Lägg därtill omsorgsförvaltning så är vi uppe i 85 procent. Jag vill veta vad utredarna menar med ”andra förvaltningar”?

– Jag hoppas att Peter Billquist är pricksäkrare när han skjuter älg än gör utredningar, avslutar Per Dahlöf.

Strax därefter ringer förre detta fritidschefen Bengt Nissler och är mycket upprörd.
– Jag har följt debatten och nu även läst utredningen och är tveksam till den. När jag sedan läser att Torkild Strandberg och Peter Billquist är nöjda med densamma så blir jag mycket bestört. En av de ska ha utnyttjat praktikanter lyder dessutom under den förvaltning som jag styrde under 80-90-talet och en bra bit in på 2000-talet. Hur kan det komma sig att utredarna inte konsulterat mig då man samtidigt påstår att det är en ”kultur” som pågått sedan varvet lades ner? 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser