Annons

(S) vill satsa på bio i Landskrona

Vad händer med bion i framtiden? Kommer Landskrona att stå utan biograf när Marie Öhgren slutar i och med att hennes hyresavtal löper ut hösten 2010? Frågorna i ämnet är många och obesvarade.

Nu står dock klart att socialdemokraterna har lämnat in en motion till kommunfullmäktige där man föreslår att det satsas på ett så kallat ”Digitalt hus” i anslutning till teatern, där bio utgör en viktig pusselbit.
– Det behövs en satsning på ett forum för rörlig bild, där traditionell scenkonst och traditionell biografverksamhet möter framtidens digitalt rörliga bilder, säger Leif Olin (S) vice ordförande i kulturnämnden, som tillsammans med Niklas Karlsson undertecknat motionen.

Annons
 

Det digitala huset föreslås inrymma både bio och teater tillsammans med en utbyggd och moderniserad teaterrestaurang. Satsningen ska vända sig till både landskronaborna och locka inresande att besöka staden.
– Vi menar att det digitala huset är ett projekt som alla landskronabor med stolthet ska kunna bidra till och medverka i. Det digitala huset blir ett viktigt avstamp för framtiden, säger Leif Olin.

– Stadens ungdomar har återkommande framfört önskemål om ett hus med möjligheter att själv visa och att lyssna på andra. Detta är en satsning på ungdomar, avslutar Leif Olin och hoppas att det digitala huset står klart till 2013, jubileumsåret.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser