Annons

Pionjär föreläser om produktion och konsumtion av mat

Imorgon håller ABF Nordvästskåne en föreläsning om maten, marken och klimatet på Folkets Hus i Landskrona.
 
Den globala livsmedelsproduktionen står för en betydande andel av utsläppen av växthusgaser och en del av dessa har att göra med hur marken används. Christel Cederberg ger en bakgrund till problemet och diskuterar möjliga förändringar i hur vi producerar och konsumerar maten.
 
Christel Cederberg har tilldelats Änglamarkspriset 2009 med motiveringen ”En pionjär inom forskning kring mat och klimat där livscykelanalyserna ger en avslöjande helhetssyn på matens kretslopp från jord till bord och vidare till avfall och återvinning. Hennes rapporter och vilja att sprida sitt arbete till såväl forskare, lantbrukar som allmänheten, gör henne till en stor inspirations- och kunskapskälla för ett klimatsmartare jordbruk.”
 

Platsen för föreläsningen är Folket Hus och salen är ”Druvan” klockan 18.30.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser