Annons

Falcons imponerar och visar stor moral Fredrik Glans nummer 13 visade vägen genom att göra 1-0 ur trängt läge halvvägs in i första perioden.

Falcons befäste sin andra plats efter en komfortabel 6-2 seger mot Jönköping på söndagskvällen. De 410 åskådarna som gästade Landskrona Idrottshall fick se Fredrik Glans inleda målskyttet halvvägs in i första perioden och även om gästerna kvitterade minuten senare så var detta Falcons match från start till mål. Tobias Blixt utökade till 2-1 men frågan är om inte hans passning fram till Rickard Jacobsen efter drygt sju spelade minuter i andra var matchens delikatess. Möjligen i stark konkurrens med hur Richard snurrade upp Jönköpingsmålvakten när han förvaltade smörpassningen i mål. När Andreas Svensson sedan klipper in 4-1 går luften ur gästerna. Perioden avslutas med att Falcons väl utnyttjar en avvaktande utvisning genom att spela runt bollen i laget under nära två minuter. Något som fick Jönköpings målvakt, Zeid Momen, att tappa humöret och på väg till pausvila vräka sargen över ända. Ett tilltag som gjorde att gästerna fick inleda den avslutande perioden med tre man mot fem. Med blott fem sekunder kvar på dubbelutvisningen klippte Michael Henriksson in det psykologiskt viktiga 5-1 målet och trots några tafatta försök efter en timeout hade Jönköping inget att hämta i Landskrona. Som för att visa vilken bredd Falcons årgång 2009 har så var det dags för dagens sjätte målskytt, Christian Persson, att kliva fram 19.19 och fastställa slutresultatet.

Nu väntar två tuffa bortamatcher mot Slätafly och Fagerhult och ett par pinnar där så är det läge för en ordentlig publikfest i idrottshallen när serieledarna Mullsjö kommer på besök den 22 november.

Annons
 


Christoffer Johansson storspelade och var en panter i målet.


Rickard Jakobsen snurrade upp Jönköpingsmålvakt så pass att den senare surnade till rejält.


Andreas Svenssons 4-1 mål fick luften att gå ur gästerna.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser