Annons

Heldag på museet med Direkten

Det är 10 år sedan Landskrona Direkt startade. Med anledning av detta visas en utställning på Landskrona museum. Utställningen öppnar på söndag med föredrag och musikunderhållning.
– Vi kör igång klockan 14 med ett föredrag i filmsalen, säger Kary Persson och utlovar att berätta om Direktens roll i Landskrona samt nyhetssidans historia och om hur framtiden ser ut.

I Landskrona har det genom åren funnits många medier på nyhetsmarknaden, både dagspress. lokal-TV och radio.  Landskrona Direkt är sedan 10 år tillbaka en av aktörerna och än så länge endast en nättidning.

Annons
 

Söndagsprogrammet  inleds i filmsalen för att framåt 15-tiden flyttas ner till café Nell Walden där en utställning om Landskrona Direkt invigs . Utställningen visar bland annat ett antal händelser från Landskrona under de gångna tio åren. Allt från stora, riksintressanta nyheter till små, lokala nyheter. Utställningen visas i caféet t o m den 22 november.

Olaola kommer!
En tredje punkt på programmet blir sedan när redaktionens favorit Olaola äntrar scenen.

Olaola eller som han heter Ola Nilsson är en trubadur av det annorlunda slaget. Känd av svenska folket blev Olaola då han gick vidare i Talang på TV4 med låten ”Dö Jävla Gubbe”.

Söndagen är i övrigt fullspäckat med fler aktiviteter. En ny utställning öppnar i Rum för Reklam. Den heter Ingen reklam, tack! Men gärna samhällsinformation.   I denna utställning visas samhällsreklam från både äldre och nyare kampanjer, med material ur Rum för Reklams samling.

All reklam är inte kommersiell och syftar till ökad försäljning. Hit räknas information från stat, kommun, politiska partier, religiösa samfund och ideella organisationer. Den skiljer sig från övrig reklam med sitt specifika budskap och formspråk. Den talar till vårt samvete med en önskan om att skapa en bättre värld. Denna utställning pågår till den 21 februari 2010.

På söndagen startar också den skapande verkstaden under skolornas höstlov.
Kom och pyssla i vår öppna verkstad! Där hittar du pärlor, rönnbär, knappar, marmorerat papper, läderbitar, gummi, som kan bli ett smycke, något fint att hänga i fönstret eller kanske något helt annat. Det kostar ingenting, hälsar museichef Elisabeth Arvidsson och uppmanar samtidigt barn under 7 år att ha en vuxen med sig i verkstaden.

Med andra ord en heldag  på Landskrona museum.
Som Dan Turell hade sagt.
– Kom forbi!
Vi kommer i vart fall.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser