Annons

Celebra gäster besöker Röda Korset

Sedan ett par år driver Röda Korsets Landskronaavdelning en loppmarknad i hörnet av Regeringsgatan och Gjörloffsgatan. Förra året bringade loppisen in 100 000 kronor och i år har man fått ihop hela 150 000 kronor. Med anledning av detta kommer tre prominenser från Etiopien på besök för att ta emot en provisorisk check och tacka för allt stöd.
De är i Sverige nu och reser runt och på lördag kommer de till oss, säger Roger Gustavsson som ansvarar för loppisen och som träffade delegationen i Kungsbacka i lördags.
De visade då bilder på vad de gjort för de pengar de fick förra året. Bland annat hade de byggt en brunn med pump och lock vilket inte är en allt för vanlig syn där de kommer ifrån, säger Roger Gustavsson.
– Och nu vill de alltså komma till oss för att se vad vi gör för att dra in alla pengarna.

Från Röda Korset ser man fram emot att fortsätta hjälpa de lidande i Etiopien genom att fortsätta med sin loppmarknad.
Det är så kul att hålla på. På lördag ska vi skrämma delegationen en aning genom att ta fram en massa julpynt som ska säljas, skrattar Roger Gustavsson och avslutar.
– De tycker det är ett exotiskt land de kommit till. Då de var i Göteborg i lördags så upplevde de snö för första gången.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser